4 voordelen van regelmatig yoga beoefenen

Yoga is een van die oude praktijken die je kunnen helpen een positieve kijk te krijgen, je geest te kalmeren, je te helpen stress te overwinnen en innerlijke rust en sereniteit te ervaren. Yoga betekent tenslotte de vereniging van het lichaam met de ziel en je innerlijke zelf tot stand brengen van een dialoog met de buitenwereld. Hoewel velen je zouden willen laten geloven dat de fundamentele voordelen fysiek zijn en proberen te pronken met zijn spirituele uitmuntendheid, heb ik het gevoel dat al ons fysieke welzijn intrinsiek verbonden is met ons innerlijk geluk en dat het ware doel van yoga dit in wezen aanwakkert. geluk van de ziel. Hier zijn enkele redenen waarom yoga mij persoonlijk heeft geholpen:

Stress verminderen

Yoga gaat een lange weg in het verminderen van de fysieke impact van stress op ons lichaam. Door de aard van zelfbeheersing helpt het me de niveaus van het stressgerelateerde hormoon Cortisol te verlagen, waardoor mijn bloeddruk en ook de hartslag direct dalen. Als gevolg hiervan worden ook andere gerelateerde symptomen zoals depressie, hypertensie, slapeloosheid en angst behandeld. Het verbetert ook de spijsvertering. Dit heeft ook direct invloed op het immuunsysteem. Immers, zoals het gezegde luidt, huisvest een sterk lichaam een ​​sterke geest.

Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Vermindert pijn

Dit is iets wat ik alleen heb gerealiseerd door voortdurend te oefenen. Hoewel de schijnbare link niet zo voor de hand liggend is, zijn innerlijke kalmte en vrede ook een grote bijdrage aan het genezen van pijn en lichaamspijn. Asana’s en meditatie gaan samen een heel eind op weg om zelfs chronische ziekten zoals multiple sclerose, artritis, rugpijn en aan het ruggenmerg gerelateerde aandoeningen aan te pakken. Wanneer het immuunsysteem door de fysieke oefening een boost krijgt, helpt het het lichaam ook om verschillende ziektekiemen veel effectiever en efficiënter aan te pakken.

Mentaal evenwicht

Het is immers algemeen bekend dat regelmatig oefenen kan leiden tot een effectievere doorbloeding van het lichaam. Dit verbetert ook de effectieve werking van het cardiovasculaire systeem. Als gevolg hiervan verbetert het effectieve functioneren van het lichaam uw algehele mentale balans. De geest krijgt een boost van verbeterde zuurstoftoevoer en dit helpt een individu ongetwijfeld veel efficiënter om te gaan met stresssituaties, woede en alle andere negatieve krachten. Het is dan ook normaal dat u niet snel bezwijkt voor driftbuien of een overhaaste beslissing neemt. Van nature word je rustiger en behandel je elk probleem met meer volwassenheid.

Flexibiliteit

Yoga helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam. Door de pijn en verschillende pijnpunten te verminderen, geeft het ons ook meer kracht en vertrouwen om de yoga-asana’s tot hun volledige bloei te brengen. Aanvankelijk was ik nooit in staat om mijn tenen aan te raken, maar geleidelijk aan, met geduld en oefening, begonnen mijn spieren losser te worden en voelde ik mijn flexibiliteit en uithoudingsvermogen tegelijkertijd verbeteren.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Daarom zal het niet verkeerd zijn om te zeggen dat yoga me heeft geholpen om te kalmeren en veel effectiever met druk om te gaan. Ik raak nu niet zo snel gestrest en kan efficiënter met spanning omgaan. Onnodig te vermelden dat dit me ook heeft geholpen een betere mentale balans te bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader