Schade

Schade

Een schade melden kan door het schade formulier in te vullen en deze te versturen naar schade@baegroep.nl.
Een schade meld je eenvoudig per e-mail vanuit 'Mijn Polis'. Deze melding loopt automatisch door naar BAE-GROEP. Als dat nodig is, wordt direct een expert aangesteld. Geef in je melding zo kort mogelijk aan wat er precies gebeurd is. BAE-GROEP verzorgt rechtstreeks de afwikkeling en betaalt de schade ook rechtstreeks uit. Indien je geen verhaalsservice verzekering afgesloten hebt, dien je zelf je schade te verhalen bij de (schuldige) tegenpartij.
Als je alleen de Wettelijke Aansprakelijkheid voor je bromfiets verzekerd hebt, is het de tegenpartij die je aansprakelijk moet stellen. Diens verzekeringsmaatschappij vergoedt dan uiteindelijk de schade. Heb je ook het "Casco" meeverzekerd, dan betaalt BAE-GROEP eerst de schade aan jou uit. Daarna wordt de schade verhaald op de maatschappij van de tegenpartij. De schade moet door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij uitgekeerd worden.
Als je alleen W.A.-verzekerd bent, wordt voor de schade aan je eigen bromfiets natuurlijk niets uitgekeerd. Maar heb je het 'casco' van je brommer wel verzekerd, dan wordt voor elke maand die de brommer werkelijk oud is, 2% van de nieuwwaarde afgetrokken. Wat dan overblijft, is de schade-uitkering. Als de dagwaarde hoger is dan dat bedrag, krijg je ook de hogere dagwaarde. Is je brommer op het moment van het ongeluk ouder dan 3 jaar, dan geldt een andere regeling. (Lees vooral artikel 12 van de voorwaarden voor de hele tekst!).
Na je schademelding en de eventuele taxatie, keert de maatschappij meestal binnen 14 dagen uit.
Ook als je bromfiets niet tegen diefstal verzekerd is, is het nodig dat je direct aangifte bij de politie doet. De politie maakt dan een zogenaamd 'proces-verbaal' op. Het origineel daarvan stuur je naar ons toe. Houd zelf altijd een kopie Zend ons intussen per e-mail het bericht dat je bromfiets gestolen is.
Nee, wees daar dus voorzichtig mee. Voor schade aan of door een opgevoerde brommer ben je niet alleen niet verzekerd, het risico voor jezelf is ook veel groter omdat je bromfiets gebouwd is voor een bepaalde snelheid. Voer je het vermogen op, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je remmen het niet meer aankunnen. En bomen geven niet mee...
  • Als schade wordt veroorzaakt en de bestuurder, bijvoorbeeld je vriend(in) niet in het bezit is van een geldig bromfietscertificaat;
  • Wanneer blijkt dat er alcohol of enig bedwelmend of opwekkend middel is gebruikt;
  • Wanneer de wettelijk verplichte helm niet gedragen is;
  • Wanneer te hard gereden is;
  • Als de premie niet op tijd is betaald