Dekking

Dekking

Als je met je bromfiets schade toebrengt aan de bezittingen van anderen, ben je daar volgens de wet aansprakelijk voor. Anders gezegd: je moet die schade zelf betalen. Voor deze aansprakelijkheid ben je volgens dezelfde wet verplicht een verzekering af te sluiten, omdat verkeersschade zo groot kan zijn dat je dat als particulier nooit zelf kunt vergoeden.
  • WA: De schade die door een ongeval wordt toegebracht aan derden;
  • Diefstal van de bromfiets
Het "casco" voor deze verzekering is gewoon je bromfiets zelf. Als je dus WA + Casco verzekerd bent, heb je verplichte dekking voor je W(ettelijke)A(ansprakelijkheid)+ de (onverplichte) verzekering voor schade aan het "casco" van je brommer.
  • WA: de schade die door een ongeval wordt toegebracht aan derden;
  • Volledig casco: alle van buiten komende schade aan je eigen bromfiets, inclusief het risico van diefstal
Het eigen risico bij cascoschade, diefstal, of schade door diefstal bedraagt 10% van de cataloguswaarde.
Als je de Rechtsbijstand meeverzekerd hebt, kun je voor de schade die een ander aan je bromfiets, je kleding of aan jezelf (LETSELSCHADE!) heeft toegebracht een beroep doen op de Rechtsbijstand ARAG. De ARAG zorgt in de eerste plaats voor een duidelijk juridisch advies. Als het nodig is, wordt in overleg een advocaat aangesteld. De premietarieven van bromfietsen laten het niet toe om eventueel opgelopen schade (zonder Uw schuld) voor U te gaan verhalen op de tegenpartij (bij het onderbrengen van een compleet pakket verzekeringen zal dit uiteraard wel plaats vinden maar adviseren wij U altijd een complete dekking gezien wij als assurantiekantoor/samenwerkingsverband en volmachtbedrijf nooit de juridische kennis in huis kunnen hebben gelijkwaardig aan een specialist Is ARAG Rechtsbijstand).
Nee, de OOV is niet verplicht, maar het is wel verstandig om deze aan de verzekering toe te voegen. Jijzelf, en degene die met je meerijdt op de brommer zijn bij een ongeval verzekerd. Bij een dodelijk ongeval wordt per opzittende (max. 2) een bedrag van €2.500,- uitgekeerd. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering €12.500,- per opzittende.(Zie de Voorwaarden artikel 13 en 14).